Skip to main content

Αρχική  Τα σχολεία μας  Ανακοινώσεις  Εκπαιδευτικές Δράσεις  Ημερολόγιο Επιμορφώσεων  Ημερολόγιο δραστηριοτήτων  Ενδιαφέροντα  Επικοινωνία   
Εγγραφές Μαθητών
Η προσφυγιά δεν είναι επιΛειτουργία των σχολείων σε ακραίες καιρικές συνθήκες
Η άρση λειτουργίας των σχολείων σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών γίνεται μετά από απόφαση του οικείου Δημάρχου. 
Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια απόφαση αμέσως μετά την ενημέρωσή μας, θα υπάρξει σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τύπο του σχολείου. Πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να έχετε από το δικτυακό τόπο του Δήμου Αχαρνών http://www.acharnes.gr 


Εγγραφές μαθητών στην Α τάξη

Οι εγγραφές στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου των μαθητών που γεννήθηκαν το 2011 και κατοικούν στην περιφέρεια του σχολείου, θα γίνουν από τις 2 μέχρι τις 19  Μαΐου 2017.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Συμπλήρωση αίτησης και ερωτηματολογίου (χορηγούνται από το σχολείο).

2. Βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο.

3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας, για έλεγχο των απαιτούμενων εμβολίων.

4. Αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία του γονέα ή κηδεμόνα που θα κάνει την αίτηση.     

5. Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (σταθερής τηλεφωνίας) ή άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση διαμονής στο όνομα των γονέων.

6.   Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από Ιατρό. Το έντυπο αυτό είναι απαραίτητο για τη Γυμναστική και θα πρέπει να προσκομιστεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο.

7.  Για την εγγραφή στο Ολοήμερο πρόγραμμα σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο απαιτούνται βεβαιώσεις εργασίας ή άλλα αντίστοιχα δικαιολογητικά και για τους δύο γονείς.

·         Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί από το σχολείο.


Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε για τις εγγραφές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

·         Δευτέρα, Πέμπτη 11:45 με 13:00

·         Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 12:30 με 13:00

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση των σχολείων.

Η πλήρης εγκύκλιος των εγγραφών


 

Σύμφωνα με την Φ4α/12932/16-5-2016 Πράξη 52 της Δνσης Π.Ε. Αν. Αττικής στο 26ο και το 29ο ΔΣ Αχαρνών εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στις παρακάτω περιοχές:

 • Εντός του Ολυμπιακού Χωριού η περιοχή βόρεια των οδών Χρυσοπηγής Δεβετζή και Νίκης Μπακογιάννης.

 • Η περιοχή Ξενοδοχοϋπαλλήλων με όρια δυτικά την οδό Ξενοδοχοϋπαλλήλων άνω της οδού Αρετής (συμπεριλαμβάνοντας τα σπίτια που είναι στα ανατολικά της Ξενοδοχοϋπαλλήλων) μέχρι το ύψος της Μπιζανίου, μέχρι τα βόρεια όρια του συνοικισμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Βόρειο όριο της περιοχής του σχολείου είναι η περιοχή  Θρακομακεδόνων νότια της οδού  Νεαρίου μέχρι την Ιόλης, επεκτεινόμενη μέχρι τα βόρεια  όρια του Ολυμπιακού Χωριού.

 • Η συνοικία Αγριλέζα ανάμεσα στη Λεωφόρο Καραμανλή και τις οδούς Ζαλοκώστα, Ναυπλίου, Σκρέκη με την προέκτασή της μέχρι τη διασταύρωση των οδών Ξενοχοϋπαλλήλων και Κατεβασιάς.

·         Οι περιοχές Κατεβασιά και Μονομάτι ανάμεσα στην οδό Κατεβασιάς, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Πλήθωνος Γεμιστού και Δεκελείας,

·         Η περιοχή Δεκέλεια που οροθετείται από την περιοχή ανατολικά της οδού Τατοΐου μέχρι τα όρια Δήμου Αχαρνών στο ρέμα της Χελιδονούς, με βόρειο όριο τη οδό Αδάμων.

·         Τέλος η περιοχή ανάμεσα στις οδούς Δεκελείας, Ανεμώνης, Παπαγεωργίου, Κεραμιδιώτη, τις γραμμές του τρένου έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών και τις οδούς Σπύρου Βρεττού και Τατοΐου (ρέμα Χελιδονούς) έως την αρχή της Λεωφόρου Κύμης. 


Παλαιότερες Ανακοινώσεις 

Εορτή Τριών Ιεραρχών
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στο Ιερό Ναό των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου 

Λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου  http://www.acharnes.gr/ 
"Λαμβάνοντας υπόψη, τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση χιονοπτώσεων και την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες παγετού και με στόχο την προφύλαξη μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων κατά την προσέλευση και παραμονή στα σχολεία, αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία του Δήμου Αχαρνών:

Όλα τα Σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή ΘρακομακεδόνωνΒαρυμπόμπης και 
Ολυμπιακού Χωριού.
Καθώς και τα εξής σχολεία του βόρειου τομέα του Δήμου Αχαρνών:
19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών
21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα)
24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα)
28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών" 


Λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 10 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου: «Λόγω της επιδείνωσης του καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, και μετά από ελέγχους που διενήργησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αχαρνών, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν όλα τα  σχολεία του Δήμου Αχαρνών».

Λειτουργία Ολοήμερου
Από την Τρίτη 27/9 στα σχολεία μας λειτουργούν όλα τα τμήματα του Ολοήμερου Προγράμματος μέχρι τις 16:00 και η Προαιρετική Πρωινή Ζώνη με προσέλευση από τις 07:00 μέχρι τις 07:15 για τους μαθητές που είναι γραμμένοι σε αυτή.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των τακτικών συναντήσεων επικοινωνίας αναρτάται στο Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση που απαιτείται ενδιάμεση επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους γονείς, μπορεί να προγραμματιστεί κατ΄ιδίαν συνάντηση σε συνεργασία με τη διεύθυνση των σχολείων.
Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου θα πρέπει όλοι να τηρούμε τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων μας.

Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού "Αριστοτέλης" 2016

Στη Β΄φάση του διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού "Αριστοτέλης" συμμετείχαν έξι μαθητές των σχολείων μας οι τρεις από αυτούς απέσπασαν Πανελλήνιες διακρίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Nέα Διάκριση για εκπαιδευτικό των σχολείων μας

Η Εκπαιδευτικός των σχολείων μας Κα Βασιλική Καρακώστα βραβεύθηκε, από  τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΝΕΟΝ και την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τη δράση της με τίτλο "Φιλία" που εκπονήθηκε  πέρσι στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη». και μέση από αυτή, οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια της φιλίας κριτικά και μέσα από την Τέχνη (μέσω της ποίησης, της ζωγραφικής, του λογοτεχνικού βιβλίου). 


Η προσφυγιά δεν είναι επιλογή ... αλλά ο μόνος δρόμος για επιβίωση.

Συγκέντρωση υλικών για τους πρόσφυγες


Διάκριση για εκπαιδευτικό των σχολείων μας.

Η Εκπαιδευτικός των σχολείων μας Κα Ελένη Καρκάνη επιλέχθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Expert.

Στο πρόγραμμα αυτό για εφέτος επιλέχθηκαν 30 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες.


Για τις εκπαιδευτικές μας δράσεις, επισκεφτείτε την σχετική σελίδα του δικτυακού μας τόπου και την ηλεκτρονική εφημερίδα των σχολείων μας:  http://efimerida-st.blogspot.com/


Ύστερα από την επίσκεψη του Διευθυντή Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  Κου Κώστα Παπαχρήστου μας απεστάλη η  επισυναπτόμενη επιστολή

Τον ευχαριστούμε για την συνεχή στήριξη που προσφέρει στο έργο μας.


Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016 -2017 (βλ. σχετική εγκύκλιο)


Οι εγγραφές των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου στο ολοήμερο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2016-2017 θα γίνουν μέχρι τις 21 - 6 - 2016 κατόπιν σχετικής αίτησης - δήλωσης των γονέων . κηδεμόνων τους. (την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε και από εδώ). 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:

 • Από την επόμενη σχολική χρονιά τα μαθήματα της πρωινής ζώνης για όλους τους μαθητές θα τελειώνουν στις 13:15. Το πρόγραμμα του Ολοήμερου θα ξεκινά στις 13:15 και θα ολοκληρώνεται στις 16:00 
 • Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική. 
 • Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, σύμφωνα με τη δήλωση των γονέων.
 • Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
 • Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος ισχύει και παραμένει το ίδιο μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. 
 • Για τους μαθητές που είναι εγεγραμμένοι στο ολοήμερο πρόγραμμα και φοιτούν σε αυτό, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής (7:00 π.μ- 8:00 π.μ), ύστερα από συμπλήρωση του σχετικού πεδίου στην αντίστοιχη αίτηση.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται: 

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. 

β) οι μαθητές, τ ων οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

γ) Όταν ο ένας γονιός έχει βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος έχει  κάρτα ανεργίας,  μπορεί να γίνει εγγραφή στο ολοήμερο. 

δ) Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π.  αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

   Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεσή σας.

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2016-2017


Οι εγγραφές στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου των μαθητών που γεννήθηκαν το 2010 και κατοικούν στην περιφέρεια του σχολείου, ξεκινούν την 1 Ιουνίου 2016.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

 1. Συμπλήρωση αίτησης και ερωτηματολογίου (χορηγούνται από το σχολείο)
 2. Βεβαίωση φοίτησης σε νηπιαγωγείο
 3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας, για έλεγχο των απαιτούμενων εμβολίων.
 4. Αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία του γονέα ή κηδεμόνα που θα κάνει την αίτηση.     
 5. Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (σταθερής τηλεφωνίας) ή άλλο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ακριβή διεύθυνση διαμονής.
 6.  Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από Ιατρό (έντυπο μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο ή να κατεβάσετε από το δικτυακό του τόπο www.ovs.gr). Το έντυπο αυτό είναι απαραίτητο για τη Γυμναστική και θα πρέπει να προσκομιστεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο.
 7. Για την εγγραφή στο Ολοήμερο πρόγραμμα απαιτούνται βεβαιώσεις εργασίας ή ανεργίας  ή άλλα αντίστοιχα δικαιολογητικά και για τους δύο γονείς. 

·         Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί από το σχολείο.


Η πλήρης εγκύκλιος για τις εγγραφές των μαθητών


Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε για τις εγγραφές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

·         1, 2,3, 6,7,8,9 Ιουνίου και 13, 14 Ιουνίου, 12:30 με 13:30  και 

·         15 με 17  Ιουνίου, 9:00  με 12:00.

·         21 Ιουνίου 9:00 με 10:00   

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση των σχολείων.


 

 Τα νέα χωρικά όρια των σχολείων μας

 

 Σύμφωνα με την Φ4α/12932/16-5-2016 Πράξη 52 της Δνσης Π.Ε. Αν. Αττικής στο 26ο και το 29ο ΔΣ Αχαρνών εγγράφονται οι μαθητές που κατοικούν στις παρακάτω περιοχές.

 • Εντός του Ολυμπιακού Χωριού η περιοχή βόρεια των οδών Χρυσοπηγής Δεβετζή και Νίκης Μπακογιάννης.
 • Η περιοχή Ξενοδοχοϋπαλλήλων με όρια δυτικά την οδό Ξενοδοχοϋπαλλήλων άνω της οδού Αρετής (συμπεριλαμβάνοντας τα σπίτια που είναι στα ανατολικά της Ξενοδοχοϋπαλλήλων) μέχρι το ύψος της Μπιζανίου, μέχρι τα βόρεια όρια του συνοικισμού των ξενοδοχοΰπαλλήλων, Βόρειο όριο της περιοχής του σχολείου είναι η περιοχή  Θρακομακεδόνων νότια της οδού  Νεαρίου μέχρι την Ιόλης, επεκτεινόμενη μέχρι τα βόρεια  όρια του Ολυμπιακού Χωριού.
 • Η συνοικία Αγριλέζα ανάμεσα στη Λεωφόρο Καραμανλή και τις οδούς Ζαλοκώστα, Ναυπλίου, Σκρέκη με την προέκτασή της μέχρι τη διασταύρωση των οδών Ξενοχοϋπαλλήλων και Κατεβασιάς.
 • Οι περιοχές Κατεβασιά και Μονομάτι ανάμεσα στην οδό Κατεβασιάς, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Πλήθωνος Γεμιστού και Δεκελείας,
 • Η περιοχή Δεκέλεια που οροθετείται από την περιοχή ανατολικά της οδού Τατοΐου μέχρι τα όρια Δήμου Αχαρνών στο ρέμα της Χελιδονούς, με βόρειο όριο τη οδό Αδάμων.
 • Τέλος η περιοχή ανάμεσα στις οδούς Δεκελείας, Ανεμώνης, Παπαγεωργίου, Κεραμιδιώτη, τις γραμμές του τρένου έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αχαρνών και τις οδούς Σπύρου Βρεττού και Τατοΐου (ρέμα Χελιδονούς) έως την αρχή της Λεωφόρου Κύμης. 

O νόμος για τις μεταφορές των μαθητών από τις Περιφέρειες. ΦΕΚ 1449 τ.β. 14-6-2013


Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Συναντήσεις ομαδικής Συμβουλευτικής Γονέων

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ανακοινώνουμε ότι στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» θα παρέχονται στο σχολείο μας οι παρακάτω δράσεις από τη Σχολική Ψυχολόγο, κα Μάκρα Σεβαστή.

  •    Παροχή υπηρεσιών επιμόρφωσης γονέων σε ομαδικό επίπεδο (πχ. ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια διαφόρων θεματικών, κ.α.)

Σημ: Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας ορίζεται για την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 19:00. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη.


Ειδικά για τους γονείς της Α’ τάξης, προβλέπονται δύο συναντήσεις δύο ωρών έκαστη με την παρακάτω θεματολογία :

 • Αποτελεσματική μελέτη στο σπίτι
 • Οριοθέτηση συμπεριφοράς

Η πρώτη συνάντηση ορίζεται για τη Πέμπτη  25/09 και ώρα 19:00. 

 • Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης και συμβουλευτικής γονέων σε ατομικό ή / και ομαδικό επίπεδο (π.χ. αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σπίτι ή / και στο σχολείο). Οι ατομικές συνεδρίες θα διαφυλάσσονται από το απόρρητο και θα είναι εμπιστευτικές.

Σημ: Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κατόπιν συνεννοήσεως. 
26ο Δημοτικό Σχολείο                  29ο Δημοτικό Σχολείο           Σχολική Ψυχολόγος

Μάνθος Πατρινόπουλος                Φώτης Περρής                           Μάκρα Σεβαστή
26o ΔΣ Αχαρνών

Ανακοίνωση

 

Σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών, θα προβούμε στην συνέχιση της εφαρμογής του θεσμού των Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων. Οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Διευθυντή του σχολείου από τις 15/9 μέχρι τις 18/9.